La cumparaturi de camile

📂This entry was posted in
Trimite mai departe:

Un european ajunge in desert intr-un orasel, de unde cumpara o camila, pentru a ajunge in orasul urmator. Isi pune pe camila toate cele de trebuinta si se incumeta la drum. Pe drum soare puternic. Nisip fierbinte, un adevarat chin.Deodata, pe langa el trece in viteza un arab pe o camila. Dupa cateva ore ajunge la o oaza. Aici arabul pe care il zarise mai demult. Dormise cateva ore, mancase bine si acum isi facea siesta.
Europeanul se mira tare de viteza camilei pe care o avea arabul, insa isi vazu de drum, deoarece vroia sa ajunga neaparat in orasul cu pricina.
Dupa alte cateva ore de mers, arabul trece iar pe langa el cu o viteza si mai mare. Ajunge iar la o oaza, unde arabul isi facea siesta ca de obicei
De data asta nu mai rezista si il intreba pe arab cum face de camila lui poate sa mearga cu o viteza asa de mare.
Arabul ambil ii zise:
– Bai nene, uite, eu cu cat merg mai repede, cu atat curentii de aer imi racesc camila. pentru ca ei sunt din ce in ce mai reci. si in felul acesta
Cu cat merg mai repede camila mea se simte mai bine. Ai inteles?
Europeanul nostru a pornit la drum si incepu sa bata biata camila, in speranta sa ajunga mai repede in orasul dorit. La inceput camila a mers ceva mai repede insa la un moment dat, a cazut jos ca moarta. Europeanul incepu sa dea cu picioarele in ea:
– Hai scoala odata! Ce naiba ai patit, ai inghetat sau ce dracu ai?