Despre babuini

📂This entry was posted in
Trimite mai departe:

Babuinul (Papio Ursinus) este cea mai mare maimuta din familia primatelor din Noua Lume, fiind – in comparatie cu rudele amintite mai sus – un animal relativ mic: nu depaseste 35-40 kg si 60 cm inaltime. Babuinii traiesc in Etiopia, Somalia sau chiar Peninsula Arabiei, convietuind in grupuri mari, de pana la 200 de membri, impartiti in bande de cate 8-10 haremuri, conduse fiecare de un mascul. Hrana de baza este formata tot din plante, fructe sau pui de porc mistret. Masculul babuin este mai interesant ca studiu decat femela, el avand pielea capului, gatului si umerilor rosie, neacoperita de blana. Ajunge la maturitate la 7 ani si tine sub o comanda stricta toate femelele din harem, crescand adesea puii orfani. Stiati ca babuinii, in captivitate, pot trai pana la 37 de ani?) Mandrilul este o ruda mai mica a babuinului, fiind intalnit in Africa Centrala si de Vest (Camerun, Gabon sau Congo). Stiati ca mandrilul este cea mai colorata maimuta, avand nasul rosu inconjurat de diferite nuante de albastru strident?